уторак, 4. децембар 2012.

ДОБРОДОШЛИЦА

     СРЦЕ ШКОЛЕ

  Ово је кутак за кориснике услуга школске библиотеке ОШ"Милица Павловић" Чачак, ученике, запослене, родитеље и љубитеље писане речи. 


       Школска библиотека је читаоница, мислионица, причаоница, играоница, радионица, истраживанка...

       Школска библиотека настала је као саставни део школе "Војвода Степа" давне 1937. год. Богати фонд знатно је уништен у току рата, а након тешких ратних година, почело се са обновом књижног фонда школске библиотеке и то првом већом куповином књига за ученике 1955. а за наставнике 1956. год.

      Данас у библиотеци имамо 8265 књига. Фонд углавном чине  школска лектира, књиге поезије и прозе за децу, енциклопедије, речници, монографије, педагошка литература, приручници за наставнике, дела светских класика из дечје и опште књижевности и белетристику. 

      Редовно добијамо часописе "Светосавско звонце", "Просветни преглед", "Мали забавник", "Мисионар" и "Православље".

 

      Ваше литерарне радове, сугестије и предлоге можете слати на адресу bibliotekamilicapavlovic@gmail.com

 

Посетите нас!

Ваш школски библиотекар


2 коментара:

  1. Поздрав за вредног библиотекара. Одличан Вам је блог! Често га посећујем, јер ту проналазим материјал за свој рад са децом. Један најдобронамернији савет од мене везан за естетски део копираних песмица: Када нешто копирате,да би се ослободили позадинских боја и текст лепше уклопили у своју позадину, прво га налепите у ворд-у. Означите текст - десни клик – клик на ,,слово А са четкицом' - Clear Formatting. Сада можете да бирате и фонт, и распоред... 'Поздрав! Љиљана Пејчић

    ОдговориИзбриши
  2. Хвала најлепше! Трудимо се.

    ОдговориИзбриши