четвртак, 13. децембар 2012.

КОНКУРСИ

УЧЕСТВУЈ И ПОБЕДИ!

Страница је посвећена  ликовним и литерарним конурсима. Пријавите се и учествујте. Потражите помоћ предметног наставника или школског библиотекара уколико вам је потребна. 

 ***********************************************************


                   Велика победа на "Дисовом пролећу"

Софија Димитријевић, ученица 8. разреда, једногласном одлуком жирија 53. "Дисовог пролећа" освојила је прву награду за прозни рад. Честитамо Софији. Такође је успешно представила нашу школу на Републичкој смотри "Песниче народа мог" у Ваљеву, где је освојила 4. место. Недавно је у својој школи промовисала своју књигу "Тамо? И натраг?". Желимо јој успех и срећу!








 „Najlepša mama na svetu, moja mama“

Neda je napisala:
U februaru nam je učiteljica rekla da možemo da šaljemo crteže na konkurs. Bližio se Dan žena i ja sam poželela da mami napravim poseban poklon. Nacrtala sam je najlepše što sam umela. Učiteljica je poslala moj rad. Bila sam veoma nestrpljiva.
Jednoga dana, u našu učionicu je ušla bibliotekarka Bilja i donela radosnu vest. Osvojila sam drugo mesto. Moja radost je bila ogromna, a drugari iz odeljenja su mi dugo aplaudirali.
Dogovorila sam se sa učiteljicom da učestvujem i na sledećem konkursu. Nadam se i da će se više mojih drugara projaviti.
 


  Neda Pešić II3, drugo mesto na likovnom konkursu 
                                      „Najlepša mama na svetu, moja mama“



 "Светосавље и наше доба"
XXIV међународно такмичење


             Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Коло српских сестара Епархије бачке, Одбор за веронауку Епархије бачке, Центар за ликовно васпитање деце и омладине Војводине и Удружење војвођанских учитеља организују литерарни и ликовни конкурс "Светосавље у наше доба". 

Предлог подтема су:

-Црква и породица
-Тиха радост у дому мојих родитеља
-Радост породичног окупљања
-Љубав и топлина моје породице
-Моја породица, моје уточиште
-Породица-огњиште које се не гаси
-Брижни поглед мојих родитеља
-Ми смо радост моје породице
-Моја породица-осмех мога лица
-Молитва за моју породицу
-Породица кандило моје душе
-У каквој породици расте радосно дете
-Моја породица под крилима анђела 
                Такмичење је намењено деци од 6 до 19 година и радови ће бити разматрани и награђени  у 5 узрасних категорија, по три награде за сваку категорију такмичара. 
               Детаљне пропозиције можете сазнати од ваших вероучитеља, наставника српског језика, учитеља и наставника ликовне културе.
               Резултати конкурса биће објављени до 18. јануара 2016. год.

     

 "Нацртај, обоји и освоји"
            Ученик наше школе Алекса Плазинић I/5 освојио 4. место на Четвртом ликовном конкурсу који је расписала Forma Ideale у периоду од 1. до 30. септембра 2015. год. Као награду добио је "идеалну свеску" и Захвалницу. Честитамо Алекса!
     

 "Како ти чуваш своју животну средину"

Image result for слике планета земљаЛиковни конкурс за децу од 5 до 10 година у организацији "Corvina d.o.o." Кањижа.  Циљ конкурса је да деца почну размишљати о чувању природе. Техника којом се цртају радови није одређена, а цртежи могу бити А3 и А4 формата. На полеђини рада написати податке за контакт. Рок за предају радова је 15. мај 2015. на адресу 
Corvina d.o.o.  24420 Kanjiža, Subotički put 2 или на corvina@sks.co.rs 
Награде су књиге.

   
Удружење "Дани ћирилице Баваниште" расписује конкурс намењен ученицима основних и средњих школа из следећих области:

1.Литерарни рад на тему Да се ја питам...
2. Илустрација мотива из народне песме или приче по избору
3. Калиграфски препис текста народне пословице
4. Иницијал (прво слово имена учесника)
5. Израда лутке у ношњи из бакиног родног краја

Image result for слова слике               Моле се учитељи, вероучитељи, наставници, професори и родитељи да помогну заинтересованим ученицима као и да најбоље радове доставе на адресу "Дана ћирилице" до 1. априла. Резултати конкурса биће објављени на сајту www.danicirilice.org.rs. до 15. маја 2015. Додела награда предвиђена је за суботу, 23. мај 2015. За детаљне информације обратите се школском библиотекару. Срећно!









КОКУРС ЗА НАЈБОЉИ ЛИТЕРАРНИ РАД


      Градска библиотека "Владислав Петковић Дис" у Чачку и Одбор за прославу 52. Дисовог пролећа расписују конкурс за литерарне радове ученика у две категорије- поезија или краћи прозни састав. Тема је слободна. Радове слати на адресу Градска библиотека "Владислав Петковић Дис", Господар Јованова 6,  32000 Чачак. Радове доставити у три примерка до 10. априла 2015. а резултати ће бити објављени до 20. маја 2015. год. Потражите помоћ или додатне информације од школског библиотекара.


КОКУРС ЗА НАЈБОЉУ ДИГИТАЛНУ ФОТОГРАФИЈУ

"ПОДИГНИ ПОГЛЕД"

               Поводом 52. Дисовог пролећа Градска библиотека"Владислав Петковић Дис" Чачак расписала је конкурс за ученике основних и средњих школа за најуспешнију дигиталну фотографију. Биће награђена три најбоља рада за ученике основних и три за ученике средњих школа. Фотографије се шаљу електронским путем на адресу  fotografija@cacak /dis.rs до 24. априла 2015. Дођите у школску библиотеку, послаћемо их заједно. Комплетан текст конкурса можете погледати на веб сајту Градске библиотеке www.cacak-dis.rs 




 
Победа на конкурсу!

Image result for деца слике
        Мартина Пуача, ученица II/3, освојила је треће место на конкурсу који је расписао Регионални центар за професионални развој запослених у образовању поводом Светског дана детета. Награда за овај успех биће додељена 10.фебруара 2015. у просторијама центра. Честитамо!



Истинита прича моје баке
(награђени рад)



            Моја бака се зове Рада. Има 83 године. Када је била мала био је рат.

            Пошто зна да волим животиње испричала ми је причу о њеном прасету Кинди. Кинда је била црне боје и имала је ресе на врату. Увек је била пуштена у воћњаку. Бака је живела поред Мораве и њен отац је имао велики чамац. Кинда је много волела да се вози у чамцу. Када би чула ланац од чамца да звечи она би трчала да се вози. Једнога дана када је моја бака повезла чамац Кинда је спавала и није чула када је ланац зазвечао. Пробудила се и видела да је чамац одмакао од обале. Скочола је у реку и препливала на другу обалу да сачека баку. Када је бака стигла Кинда је ушла у чамац и бака је вратила.

            Пошто је био рат, Немци су дошли и узели су Кинду. Бака је била јако тужна.


Мартина Пуача II3



Традиционални наградни конкурс ПТТ Србије
(за децу до десет година)

Image result for деда мраз слике           Пишите Деда Мразу и Божић Бати. Писма примамо на адресу   bibliotekamilicapavlovic@gmail.com . Надамо се остварењу свих ваших жеља! Рок за предају радова је 15. децембар 2014.



*************************************************************************

Министарство просвете, науке и технолошког развоја РС, Коло српских сестара Епархије бачке, Одбор за веронауку Епархије бачке, Центар за ликовно васпитање деце и омладине Војводине и Удружење војвођанских учитеља

 Међународни конкурс

"Светосавље и наше доба"

Калиграфски конкурс* Ликовни конкурс*Литерарни конкурс 

на тему "Стогодишњица од почетка Великог рата"

За сва обавештења у вези са конкурсом информишите се код наставника српског језика, наставника ликовне културе, вероучитеља или школског библиотекара.

Конкурс траје до 19. децембра.


********************************************************************************


НАРОДНИ МУЗЕЈ ЧАЧАК

позива вас да учествујете на 32. мајском салону на тему

"Мој свет је под барјаком слободе"

(поводом 200-годишњице обележавања Другог српског устанка и Боја на Љубићу)

Рок за предају радова је 2. април 2015. год.



********************************************************************

 АГЕНЦИЈА ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ

расписује конкурс поводом 9. децембра, Међународног дана за борбу против корупције

Наградни конкурс се односи на основце, средњошколсце, студенте и просветне раднике на тему "Кад не поштујемо правила, онда.."

Ученици и студенти учествују са литерарним радом (састав, есеј, песма, репортажа, и то не дуже од 1600 речи) или кратким филмом снимљен мобилним телефоном, фотоапаратом или камером.

Просветни радници могу учествовати са предавањем (не дуже од 2500 речи). Конкурс траје  до 28.11.2014.

Радове можете послати на адресу: Агенција против корупције (за Конкурс поводом 9. децембра) Царице Милице 1, 11000 Београд или на ел. адресу конкурс konkurs@acas.rs

Сва додатна објашњења затражите од школског библиотекара. 


 ************************************************************

 ЛИКОВНИ КОНКУРС

"Сви смо једнаки и можемо заједно"

          Циљ овог конкурса је промовисање равноправности и поштовање различитости, подизање степена толеранције и ниво осетљивости за дискриминацију. Уважавање различитости, нације, вере, старосног доба, изглед и друга лична својства.

ДЕЧЈИ ЦРТЕЖ за децу у две узрасне групе:

-од првог до четвртог разреда ;

-од петог до осмог разреда.

Цртежи морају бити на формату А3, а техника је слободна.

Цртежи се шаљу поштом на адресу: Повереник за заштиту равноправности, Београдска 70, 11000 Београд, са назнаком "за ликовни конкурс"- уз означавање категорије (1-4.разред или 5-8. разред)

Рок за слање радова је 22. децембар 2014. год.

 

 *************************************************************

            


            Завод за јавно здравље уз подршку Школске управе Чачак расписује ликовни и литерарни конкурс поводом обележавања 16. октобра, Светског дана правилне исхране, на тему Правилна исхрана за добро здравље. радове доставите својим учитељима наставницима српског језика или школском библиотекару до 14. октобра 2014. год.


                             


****************************************************

         

           Задужбина "Доситеј Обрадовић" Београд расписује ликовни и литерарни конкурс 

РАДИОНИЦА БАСНОПИСАЦА 

             за ученике трећег и четвртог разреда за најбољу басну са три најбоља ликовна рада као  самостални рад или рад малог тима који ће илустровати басну. Радове можете предати у школску библиотеку до 17. априла 2014.год. Награде за ученике и наставнике су књиге, а за њихов разред улазнице за ЗОО врт и за дечја позоришта.

 ****************************************************


                    У часопису за децу "Светосавско звонце" бр.2/2014. год. објављен је конкурс 

"Дани ћирилице" Баваниште 2014. 

намењен ученицима основних и средњих школа. На тему "Светиња" аутор би требало да прикаже све што је свето за њега било кроз литерарни рад, илустрацијом, везом, израдом лутке и сликањем иницијала. Комплетан текст конкурса можете погледати у наведеном броју који постоји  у нашој школској библиотеци. Конкурс траје до 10. априла 2014. 

                                         

*****************************************************

 

 "Пиши Деда Мразу", акција намењена деци узраста до десет година. Шаљите честитке, писма, цртеже, изразите се превасходно речима, али и линијом и бојом.  Акцију традиционално организује Јавно предузеће ПТТ саобраћаја "Србија".

 

  *****************************************************

РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА

Наши ђаци много вреде, 

својим трудом стижу до победе

Поводом  прославе Дана школе, 17 октобра 2013. год. организован је литерарни и ликовни конкурс Наши ђаци много вреде, својим трудом стижу до победе.




На литерарном конкурсу прва три места заузели су Огњен Ковачевић VI1, Кристина Богићевић V2  и Растко Николић V2 . Директор школе  уручио је књиге победницима.

Поводом прославе јубилеја 2012.год. расписан је ликовни и литерарни наградни конкурс

 „Моја је школа велики град у ком царују труд и рад“. 

Наградили смо књигом ученике за прва три места у категорији млађи и старији школски узраст.


 

Млађи узраст од 1. до 4. разр.

ЛИТЕРАРНИ конкурс

 

1. место

Лана Козодеровић, II/3

2. место

Нина Обрадовић, IV/6

3. место

Милица Живковић, III/6

ЛИКОВНИ конкурс

 

1. место

Страхиња Вујадиновић, IV/6

2. место

Марија Глишић, III/4

3. место

Урош Максимовић, III/5


********************************************************************************

Конкурс поводом манифестације
 Дани ћирилице Баваниште 
објављен у часопису Светосавско звонце које можете прочитати у школској библиотеци.
********************************************************************************

Нема коментара:

Постави коментар