петак, 13. децембар 2013.

ПОЗОРИШНЕ ПРЕДСТАВЕ У НАШОЈ ШКОЛИ

"Хоћу да студирам технику"

                 Ученици ОШ "Ратко Митровић" Чачак, гостовали су у нашој школи са представом "Хоћу да студирам технику" коју су спемили поводом 160 година од рођења нашег прослављеног научника Николе Тесле.
                Извођење представе изазвало је велико интересовање и "малим" глумцима није било напорно да представу понове четири пута јер су је извели за двадесетак одељења наше школе. Текст је адаптирала учитељица Оливера Каранац а извођачи  су били различитог узраста тако да су и ученици шестог и седмог разреда могли да виде своје вршњаке како глуме што је за ученике лепо искуство. Диван пример још једне међушколске сарадње.


"Дечје играрије"

         Гости у нашој школи били су глумци позоришта  "Звонце" из Ниша. Извели су две представе за децу, 5. априла 2016. год.  у свечаној сали, под називом "Дечје играрије".  Два симпатична кловна забавили су малишане из првог и другог разреда који су били у публици. 

 
Нушићева "Кирија" 

        Били смо домаћини Дечјем позоришту за децу "Круг" из Чачка 20. новембра 2014. год. у Свечаној сали наше школе. Они  су за ученике четвртог и петог разреда извели представу Кирија. Милутин Гиги Јевђенијевић  режирао је ову драму која се иначе обрађује у петом разреду. Ученицима је социјална тематика блиска тако да је наишла на добар пријем публике.






Чаробна фрула, опера за децу 

          Београдско луткарско позориште "Маг театар" у свечаној сали наше школе, у петак, 24.10.2014. извели су јединствену оперу за децу "Чаробна фрула" Волфганга Амадеуса Моцарта, а према либрету Емануела Шиканедера у преводу Станислава Биничког. 
        Преко 300 малишана имало је прилику, а већина по први пут, да чује оперско певање. Са пуном пажњом су гледали представу каја је трајала 50 минута. Морамо похвалити декор на сцени који је заиста занимљив и аутентичан. Прошле године  извели су оперу у Дому ученика где су их гледали тадашњи прваци, али ове године су гостовали у нашој школи.                      
     Планирамо представу и за ученике четвртог и петог разреда. 


 




Дијамант јуниор

         Већ по други пут у нашој школи гостовала је промотивна представа компаније Дијамант из Зрењанина која је приказана 7. октобра 2014. год. у Свечаној сали наше школе за ученике првог и другог разреда. Овога пута "борили" су се парадајз и јаје, односно кечап и мајонез. 


Деца су уживала и гласно навијала. Сви су победници!





Заљуби се Цица у принца

     Позориште Maksimus Art  представило нам је дечију представу Заљуби се Цица у принца, у свечаној сали школе, 10.12.2013. год. 
       У овој маштовитој и духовитој представи гледалиште је упознало једну чобаницу Цицу, уображеног принца Војкана и његовог пријатеља Дворску Луду. Уз смех и кроз забаву научили смо да не би требало бити себичан и уображен. 
      Иако смо били скептични да ли постоји представа за узраст од три до једанаест година, ова представа је таква. Напомињемо да су и одрасли уживали у извођењу. 


Аутор текста,  режисер и принц - Жељко Алексић.



Владимир Ћирковић у улози Дворске луде

Марија Благојевић као чобаница Цица





 "Чаробна књига"

           Позоришну представу "Чаробна књига" извели су глумци театра "Додир" из Београда, у Свечаној сали школе, 28. новембра 2013. год. Аутор текста, писаног у стиху,  је Драган Петровић Суреп који је и режирао представу.

Одбегли ликови из бајки: Капетан Кука, Пинокио и Веца вештица из Ивице и Марице



ДИЈАМАНТ ЈУНИОР 

промотивна представа за децу


Представа је интерактивна, говори о другарству, храни и бонтону


Ученицима се највише допао лав.



„Луткарски кловнови“

   Поводом обележавања Дечје недеље у октобру 2012. је одржана позоришна представа „Луткарски кловнови“ за ученике 3. и 4. разреда у свечаној сали наше школе.





1 коментар:

  1. Поздрав, сретан сам што могу да најавим истинску кредитну компанију од које можете добити брзи зајам, нудимо све врсте кредита нашим поузданим клијентима са 3% камате, контактирајте нас ако вам треба кредит. Пошаљите нам е-пошту Мицхеалбенсонлоанагенци@гмаил.цом
    Захтјев за зајам и вратите га. Вхатсапп: +61447666281

    Пуно име .................

    Године ..............

    Земља ..................
      
    Потребан износ зајма. ..................

    Трајање ..........................

    ОдговориИзбриши