четвртак, 26. септембар 2013.

ПРИРЕДБЕ И УГЛЕДНЕ АКТИВНОСТИ

Прослава Дана школе

               Прославили смо 79. рођендан наше школе 17. октобра 2016. год.. Прослава је почела певањем школске химне у извођењу малог хора, ученика трећег разреда, уз подршку и педагошко вођство проф. Виолете Славковић. 
Мали хор у ишчекивању наступа
              Директор школе је похвалио успехе ученика у прошлој школској години и најавио следећи, 80. рођендан, уз исказивање наде да ће ученици и наставници бити још успешнији у години јубилеја. 
           Ученици другог разреда припремили су драмске цртице о школи према сценарију учитељице Јасмине Ћирјаковић.

                 "Питагора и његови ученици" је едукативна представа коју су нам приказали бивши и садашњи ученици школе уз подршку њихове наставнице математике Биљане Новковић која је и написала сценарио. 




Берза уџбеника

                У свечаној сали школе 3. септембра 2016. год. организовали смо продају и размену уџбеника и школског прибора. Догађај није био нарочито посећен, али су излагачи упркос томе припремили и лепо уредили своје штандове.








Свечани дочек првака

             Сваког септембра са радошћу дочекујемо нову генерацију првака.  Припремили смо свечани пријем и представу припремљену само за њих. 

            Представу су извели ученици сада већ четвртог разреда уз помоћ својих учитеља, а према сценарију учитељице Маје Кораксић која је осмислила нашу, посебну бајку о "Црвенкапи".

 
Неизоставних "Десет љутих гусара"


                                

  Атмосфера је била пуна узбуђења и ишчекивања.


                      Ове, 2016/2017. године у школске клупе дочекали смо 163 првачића. 






„Свет око нас“ у нашем граду

  У нашој школи од понедељка 9. маја гостује Боривој Вујић из Београда, аутор највеће макете на Балкану.
 Свет који нас окружује, живот и рад на селу и у граду, приказан је на макети површине 44 м2 која има 5000 експоната. Велики труд и 20 година упорног рада аутор представља кроз час који уз изложбу реализује са децом.   Сви објекти и људи, којих има 1500 на макети, прављени  су у размери 1:87. Макету красе и метро и возови који су у функцији. Изложба је намењена ученицима од 1. до 6. разреда. Уз макету која највише фасцинира посетиоце, изложене су и пратеће изложбе 1170 Барби лутака и две хиљаде малих аутомобила.




   






Ученици су са посебним интересовањем разгледали експонате јер нису имали прилику да виде ништа слично. Само у току јучерашњег дана изложбу је видело преко 150 ученика. Осим ученика ОШ “Милица Павловић“ и остале заинтересоване школе су заказале посете за ову јединствену изложбу.













Продајна изложба књига


        У сарадњи са издавачем "Laguna" d.o.o. у школској библиотеци је отворена продајна изложба књига за децу и одрасле. Избор књига је занимљив и цене су популарне, 20% ниже. За узврат обогатићемо фонд школске библиотеке са неколико популарних књига које ће нам издавач поклонити. Изложба ће трајати до 10. априла 2016. год.





Промоција уџбеника "БИГЗ"



        У медијатеци 10. марта 2016. године одржана је промоција уџбеника ИК"БИГЗ". Представили су своја издања уџбеника за ученике од 1. до 8. разреда. Промоцију су посетили учитељи и наставници којима је том приликом представљен интерактивни приступ приликом израде уџбеника.



"Живот је маскенбал!"

                 У свечаној сали школе, 10. марта 2016. одржано је             традиционално предтакмичење за фестивал маски које одганизује КУД "Абрашевић" Чачак поводом Беле покладне недеље. Погледајте маске наших ученика.


Кнегиња Милица

 Пипи


Иза кулиса...

Бојице, каубојка и шеик

Принцезе и Пипи Дуга чарапа

Теглице са зимницом





Свечана прослава 78. рођендана наше школе


                 У петак 16. октобра, 2015. године у свечаној сали школе, свечано и достојанствено, како и доликује школи њеног угледа, у присуству великог броја званица, родитеља, ученика и радника школе, ОШ „Милица Павловић“ прославила је свој 78. рођендан. Као и увек програм је отворио велики школски хор извођењем химне школе.
             Присутне је, у име колектива, поздравио директор Мирко Лазовић, који је говорио о успесима наших ученика у претходној школској години и о развоју и модернизацији школе. 
            Велики хор је поред химне школе отпевао и Другу руковет“, С.С. Мокрањца. Драмска секција под вођством Јелене Јововић, професорке српског језика, била је, као и увек, на висини задатка и за ову прилику премијерно извела представу о животу наше велике сликарке Надежде Петровић „Слава  у Минхену“, према тексту Драгане Божовић, вишег кустоса у галерији Надежде Петровић. За костиме наших младих глумаца, који су употпунили и аутентично приказали ову јако добро осмишљену причу,  побринула се Сања Живановић, професорка ликовне културе.


 
               Највећи аплауз и симпатије присутних добио је наш мали школски хор, који се премијерно представио изводећи сплет староградских песама. Мали хор, који чине ученици другог разреда, за овај њихов први наступ припремале су Виолета Славковић, проф. музичке културе, и Гордана Перуничић, проф. разредне наставе.



            На самом крају, Лазар Бралушић, ученик другог разреда, рецитовао је песмуШта је љубав
“. 

( текст је преузет са блога новинарске секције) http://tanjadjordjevic.blogspot.rs/



Промотивни филм за обнову Храма Светог Вазнесења поставио је на Јутјубу вероучитељ Ђорђе Чоловић и можете погледати на овом линку
https://www.youtube.com/watch?v=YyWH5--e_8o



 За Храм Вазнесења Господњег
         
       Поводом предстојеће велике обнове храма Вазнесења Господњег, задужбине жупана Страцимира Богородице Градачке, уз благослов Његовог Преосвештенства Епископа жичког Господина Јустина почело је снимање промотивног филма. 
         Тродневно снимање почело је у понедељак, 21. септембра 2015. на Малу Госпојину, сабрањем у храму. Позиву су се одазвали наши суграђани, првенствено ученици основних и средњих школа  дошли на снимање.​ 
      Наши ђаци од 5. до 8. разреда су са својим вероучитељима Ђорђем Чоловићем, Милошем Живановићем и наставником Радојицом Чоловић учествовали у снимању спота.

                                                                              Вероучитељ 

                                                                          Милош Живановић

 

"Распреми свој радни сто"

         И ове године, 7. септембра Ђачка задруга организовала је базар уџбеника и школског прибора. Размена и куповина књига и прибора трајала је од 11 до 13 часова. Учествовало је десетак одељења млађих и старијих разреда. Корисно и лепо!



 

 

Добродошлица за прваке

           Свечано смо дочекали ђаке прваке и овог септембра на почетку школске 2015/2016. године. 

Уживали су у песми и игри које су за њих припремили

 ученици четвртог разреда са својим учитељицама.

Њих 153, срећно!
Софија Ратковић (III-5) свoјом балетском тачком je употпунила доживљај са приредбе.



Foreign Book Fair

On Wednesday, 3 June 2015, there was once again an exhibition of foreign books in our school. The English Book, a publishing house and foreign book distributor from Belgrade, is our long-time partner. We have been organising the fair since 2007, so we might start calling it a tradition.
What was on offer? As usual, English teachers were given an opportunity to enrich their own library and / or the libraries of the schools they work in. There was a wide choice of dictionaries, grammar books, vocabulary resources, graded readers, and other books which one uses to expand their general knowledge of the world. All these could be used by teachers with the aim of improving learning opportunities for their students, as well as by students themselves aiming to further develop their language skills.
As always, welcoming The English Book and our colleagues gave us enormous pleasure.
We hope to see you there next year as the tradition continues…
                                                                                                   Katarina Dramlićanin







"7 КОРАКА ДО ЂАКА ПРВАКА"

7. корак "Ал је леп овај свет" 

             У свечаној сали наше школе 27. маја 2015. године одржан је завршни сусрет са предшколцима, 7. корак "Ал је леп овај свет". 

Цртали смо саобраћајнице кроз макету града
Игре са струјом-не покушавајте ово код куће
Народна традиција и историја
Географија на уметнички начин

           Деца су имала прилику да се упознају са чудима физике и хемије, народном традицијом, планетама, саобраћајом, биологијом. Најзанимљивије је било гледати кроз микроскоп, вајати планете, плаво претворити у црвено и "играти се струјом. Све смо зачинили једном заједничком игром "Паткице".

Биологија за најмлађе
Чудесна хемија

              Драги прваци видимо се у септембру!



Награђивање најуспешнијих такмичара

Сада, већ традиционално, наградили смо ученике од 1. до 7. разреда који су у школској 2014/2015. години остварили неко од прва три места на свим нивоима такмичења и свих наставних области. Погледајте табелу најуспешнијих:

Име и презиме ученика/це
Разред и одељење
Освојено место
Ниво такмичења / наставни предмет
Лазар Бралушић
I4
I место
II место
општинско-леп  говор
окружно-леп говор
Марија Марић
I4
III место
III место
општинско-леп  говор
окружно-леп говор
Маша Шиљковић
I4
I место
општинско-рецитовање
Ђурђа Бјелић
II5
III место
општинско-леп  говор
Лука Зечевић
III1
II место
општинско-математика
Ива Михајловић
III1
II место
општинско-математика
Марко Шипетић
III1
III место
општинско-математика
Јелена Лужанин
III2
III место
општинско-математика
Сања Митић
III2
II место
општинско-математика
Никола Шеловић
III2
II место
општинско-математика
Лука Бајовић
III3
III место
општинско-математика
Андреј Вуловић
III4
III место
општинско-математика
Кристина Крунић
III5
III место
општинско-математика
Магдалена Јелић
III6
III место
општинско-математика
Лав Ракић
III6
III место
општинско-математика
Марко Танасковић
IV1
II место
III место
општинско-математика
окружно математика
Мина Пешић
IV2
II место
окружно математика
Софија Савић
IV2
III место
III место
општинско-математика
окружно математика
Бошко Брадић
IV3
II место
општинско-математика
Сара Драшковић
IV3
II место
II место
општинско-математика
окружно математика
Маша Кукић
IV3
II место
I место
општинско-математика
окружно математика
Михајло Кукић
IV3
II место
општинско-математика
Софија Мајсторовић
IV3
II место
општинско-математика
Лазар Раковић
IV3
II место
I место
општинско-математика
окружно- математика
Петар Даниловић
IV4
II место
III место
општинско-математика
окружно математика
Петар Икодиновић
IV4
II место
I место
општинско-математика
окружно математика
Симона Митровић
IV4
II место
општинско-математика
Игор Ружић
IV4
II место
општинско-математика
Звездана Чекеревац
IV5
II место
општинско-математика
Давид Новаковић
IV6
II место
II место
општинско-математика
окружно математика
Лука Ћубовић
IV6
III место
I место
општинско-леп  говор
општинско-рецитовање
Теа Винић
V1
I место
II место
II место
I место

I место

општинско-математика
општинско-српски језик
окружно - математика
општинско- „Шта знаш о саобраћају“
окружно - „Шта знаш о саобраћају“
Душан Грујичић
V1
III место
општинско-математика
Ања Капларевић
V1
III место
III место
општинско-математика
општинско-биологија
Јана Ружичић
V1
I место
III место
III место
општинско-математика
окружно математика
општинско-српски језик
Александар Радуловић
V2
III место
општинско-математика
Вук Лужанин
V3
III место
општинско-српски језик
Марија Петровић
V4
III место
I место
I место
I место
III место
општинско-математика
општинско-биологија
окружно-биологија
општинско-српски језик
окружно-српски језик
Виктор Ћурчић
V4
III место
II место
општинско-српски језик
окружно-српски језик
Милена Луковић
V5
III место
општинско-математика
Нађа Мрвић
V5
II место
III место
општинско-биологија
окружно-биологија
Стеван Ћериман
V5
II место
општинско-биологија
Дамјан Ћурчић
V5
II место
III место
општинско-биологија
окружно-биологија
Наталија Димитријевић
V6
I место
III место
I место
II место
I место

II место
III место
општинско-математика
окружно математика
општинско-биологија
окружно-биологија
општинско-техн. и информат. образ.
општинско-српски језик
окружно-српски језик
Милица Живковић
V6
II место
општинско-биологија
Невена Маслаћевић
V6
II место
општинско-српски језик
Теодора Петровић
V6
II место
II место
општинско-биологија
окружно-биологија
Јана Маџаревић
V6
II место

I место

општинско-техничко и информатичко образовање
окружно-техничко и информатичко образовање
Мина Месаревић
V7
III место
општинско-математика
Михајло Парезановић
V7
III место
општинско-математика
Анђела Баковић
VI1
II место
III место
III место
III место
општинско-физика
окружно-физика
општинско-математика
окружно математика
Лука Павловић
VI1
I место
III место
II место
општинско-физика
окружно-физика
општинско-математика
Анђел Петровски
VI1
II место
општинско-физика
Анђела Секулић
VI1
II место
општинско-биологија
Филип Тодоровић
VI3
III место
III место
општинско-физика
окружно-физика
Гаврило Милутиновић
VI3
III место
III место
III место
општинско-физика
општинско-математика
окружно математика
Игор Милановић
VI4
III место
II место
I место
III место
општинско-физика
окружно-физика
општинско-биологија
окружно-биологија
Страхиња Вујадиновић
VI5
III место
II место
III место
II место
II место
општинско-математика
општинско-биологија
окружно-биологија
општинско-српски језик
окружно-српски језик
Стефан Гускић
VI5
III место
општинско-физика
Никола Ђурић
VI5
III место
III место
општинско-физика
окружно-физика
Анастасија Милошевић
VI5
I место
III место
III место
општинско-биологија
окружно-биологија
општинско-историја
Андреј Ружић
VI5
II место
III место
II место
II место
II место
II место
I место
општинско-физика
окружно-физика
општинско-математика окружно математика
општинско-биологија
окружно-биологија
општинско-техничко и информатичко образовање
Андрија Ђокић
VI6
I место
II место
II место
I место
општинско-физика
окружно-физика
општинско-биологија
окружно-биологија
Јелена Милановић
VI6
II место
окружно- математика
Жељана Ристић
VI6
III место
општинско-физика
Тамара Веселиновић
VII1
III место
III место
општинско-физика
општинско-географија
Јана Даниловић
VII1
III место
II место
општинско-физика
општинско-географија
Никола Јоксић
VII1
III место
општинско-географија
Стефан Перендија
VII1
II место
III место
општинско-географија
окружно- географија
Мариа Срнић
VII1
III место
II место
II место
општинско-физика
окружно-физика
општинско-географија
Ђина Чолаковић
VII1
I место
II место
III место
општинско-биологија
окружно-биологија
општинско-географија
Анђела Василијевић
VII2
III место
општинско-географија
Анђела Грујичић
VII2
II место

II место
I место

III место
II место
II место
општинско-књижевна олимпијада
окружно-књижевна олимпијада
републичко- књижевна олимпијада
општинско-математика
општинско-српски језик
окружно-српски језик
Лазар Ковачевић
VII2
III место

II место
општинско-књижевна олимпијада
окружно математика
Исидора Величић
VII3
I место

III место
општинско-књижевна олимпијада
општинско-географија
Маја Гавриловић
VII3
III место
општинско-физика
Милица Јевтовић
VII3
II место
општинско-хемија
Катарина Којић
VII3
II место
општинско-књижевна олимпијада
Лазар Милошевић
VII3
II место
II место
III место
I место
II место
III место
општинско-физика
окружно-физика
републичко-физика
општинско-хемија
окружно-хемија
окружно математика
Ђорђе Мојсић
VII3
I место
окружно-хемија
Павле Васовић
VII4
III место
општинско-физика
Александра Јелушић
VII4
I место
I место
општинско-биологија
окружно-биологија
Лука Јелушућ
VII4
III место
III место
општинско-историја
окружно-историја
Александар Обућина
VII4
II место
III место
II место
II место
III место
општинско-физика
окружно-физика
општинско-биологија
окружно-биологија
општинско-географија
Лазар Петров
VII4
III место
општинско-хемија
Ана Бојовић
VII5
II место
II место
I место
I место
општинско-физика
окружно-физика
општинско-биологија
окружно-биологија
Софија Димитријевић
VII5
II место

II место
II место
III место
III место
II место
општинско-књижевна олимпијада
општинско-биологија
окружно-биологија
општинско-историја
окружно-историја
окружно-српски језик
Софија Ђукић
VII5
III место
општинско-физика
Мина Лазовић
VII5
II место
општинско-географија
Магдалина Обрадовић
VII5
II место

I место
I место
III место
општинско-књижевна олимпијада
општинско-биологија
окружно-биологија
општинско-српски језик
Ива Вуковић
VIII1
III место
општинско-географија
Хелена Гојковић
VIII1
II место
општинско-биологија
Милица Јековић
VIII1
II место

II место
општинско-књижевна олимпијада
окружно-књижевна олимпијада
Софија Јековић
VIII1
I место

III место
општинско-књижевна олимпијада
окружно-књижевна олимпијада
Ивона Матијевић
VIII1
III место
III место
општинско-математика
окружно-српски језик
Дуња Белић
VIII2
III место
II место
III место
III место
општинско- енглески  језик
општинско -немачки  језик
окружно-немачки језик
општинско-биологија
Лазар Жиковић
VIII2
III место
општинско-географија
Алекса Ивановић
VIII2
III место
општинско-физика
Радосав Крунић
VIII2
III место
I место
похвала
општинско-физика
окружно-физика
републичко-физика
Јована Петровић
VIII2
III место
општинско-географија
Милица Ружић
VIII2
III место
општинско-српски језик
Анђела Ђукић
VIII3
II место
општинско-биологија
Димитрије Гајић
VIII5
III место
II место
општинско-физика
општинско-биологија
Владимир Кандић
VIII5
I место
I место
I место
општинско-леп  говор
општинско-рецитовање
окружно-рецитовање
Рапајић Јована
VIII5
III место
општинско-биологија

Спортска такмичења
Кошарка
I место  ма општинском првенству у кошарци у категорији пионира
I место  ма окружном првенству у кошарци у категорији пионира
I место  ма Међуокружном првенству у кошарци у категорији пионира
II место  ма Државном првенству у кошарци у категорији пионира

Екипу су чинили: Пејовић Александар VIII1 , Здравковић Никола VIII1 , Јеринић Драгиша VIII1 , Драгићевић Матија VIII1 , Поповић Матија VIII2 , Ракоњац Лука VIII4 , Бумбић Бошко VII1, Лазаревић Владимир VII2,  Ковачевић Лазар VII2 ,  Јуковић Урош VIII1 .
Стрељаштво
Оштинско такмичење у стрељаштву I место
Андрија Симеуновић  V5
Окружно такмичење у стрељаштву I место
Андрија Симеуновић  V5
Атлетика
Општинско, окружно, међуокружно, I место, Катарина Секулић, VIII1 (300м) И ДРУГО МЕСТО НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ

Општинско, окружно, међуокружно, I место Душан Бјелица VIII3 (800м)
 И ПРВО МЕСТО НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ

„Шта знаш о саобраћају“ екипно 3. место

              Укупно 117 такмичара што је боље у односу на претходну годину. Посебно истичемо пет републичких награда што нашу школу сврстава међу успешније у Србији. Сваки такмичар је добио књигу, а такмичари из области спорта награђени су дипломом и мајцама. 
Свечаност поводом награђивања најуспешнијих такмичара у школској 2014/2015. години
        Од ове године симболично награђујемо и рад наставника пригодном захвалницом за додатно ангажовање наставника у раду са талентованим ученицима и књигом, тако да је и 18 наставника добило награду.
         Планирамо да 9. јуна наградимо и успешне такмичаре 8. разреда када ћемо поделити и Дипломе Вук Караџић и Посебне дипломе.



"7 КОРАКА ДО ЂАКА ПРВАКА"

6. корак "Језицирање"(28. април 2015. )

Дошао је ред и на стране језике. Предшколци су се окупили у свечаној сали школе да науче неке основне појмове на енглеском и немачком језику. Професори страних језика припремили су пет радионица на којима су учили  бројеве, алфабет, делове тела, имена животиња, боја и школског прибора. У свему су им помагали и учитељи. На тај начин деци смо приближили неке од садржаја које ће учити из страног језика у првом разреду. 

 

Васкршњи вашар

          Ученици наше школе приредили су, пред Васкрс, 8. априла 2015. године,  продајну изложбу рукотворина.

I/5 са учитељицом Лелом Петровић

"Креативна радионица" коју воде Милена Аћимовић и Сања Живановић

III/5 са учитељицом Горданом Дамњановић



"7 КОРАКА ДО ЂАКА ПРВАКА"

5. корак "Словоиграоница"(27. март 2015. )

Исписивање имена на магнетној табли

И на обичној табли
Бојили смо бојанке и играли "словодомине"

 


   "Живот је маскенбал" 

У свечаној сали наше школе 23.фебруара 2015. одржано је предтакмичење за Фестивал маски које организује КУД "Абрашевић" поводом Беле покладне недеље. Наступило је 87 ученика, а 21 маска се квалификовала на окружну смотру  Фестивала маски. 


"Луде докторке и пацијент"
"Фараон"
"Шаргарепица"
"Жар птица"
"Немањићи"
"Опасни медо"

"Вештице"

 

"7 КОРАКА ДО ЂАКА ПРВАКА"

4. корак "Математичица"

 (26. фебруар 2015.)

Рачунали смо за колико корака унапред или уназад, сабирали и одузимали до 10

Певали смо "Ми се не бојимо учимо да бројимо"



Слагали смо облике од геометријских фигура

 

 

Prezentacija udženika izdavačke kuće The English Book

 

        Izdavačka kuća The English Book iz Beograda održala je prezentaciju odobrenih udžbenika za osnovnu i srednju školu britanskih izdavača Oxford University Press i Macmillan Education. Prezentacija, kojoj su prisustvovale kolege iz osnovnih i srednjih čačanskih škola, održana je u subotu, 21.2.2015. u vremenu od 10.00 do 12.00. Posle prezentacije, vlasnik i direktor The English Book-a, Lisa Brown, održala je prezentaciju i degustaciju engleskog čaja i kolačića i keksa koji su prigodan dodatak ovom tradicionalnom engleskom napitku.

                                                             prof. Katarina Dramlićanin

 

 

 

"7 КОРАКА ДО ЂАКА ПРВАКА"

"3. корак за мале и велике" 

     Пројекат „7 корака до ђака првака“ 29. јануара 2015. год. "гази" 3. корак по реду. Овога пута организовали смо предавање др Мирјане Херцог за родитеље будућих ученика, а за децу смо отворили врата "Биоскопчета" и приказали им дугометражни цртани филм. 

     Докторка Херцог, педијатар, говорила је о карактеристикама узраста предшколаца, о њиховој телесној, психолошкој и техничкој припреми за свечани почетак школовања. Износећи своја искуства из ординације и из живота подстакла је и родитеље да говоре о својим недоумицама, стрепњама и искуствима. На крају разговора приказана је презентација књиге "А онда су Пепељуги легле паре на рачун" коју је написала др Херцог и др Мила Голднер Вуков. 

    Договорена је и даља сарадња.

Здраво, прваци

Здраво, Прваци света
на крају овога лета!
Молим вас, осмех на лице,
Нова Ђачка Породице!

Здраво, Краљице мале,
по знању нека вас хвале,
школа је краљевско место,
седите на ђачки престо!

Здраво, Краљеви мали,
за сваког, нема да фали,
у школи чува се место-
Првачки Ђачки Престо!

                              Др Мирјана Херцог



Савети др Херцог о  поласку у школу:


- направите мало славље;
- сву радост прати стрепња, то је нормално;
-обавестите учитеља о хроничном здравственом проблему или неком другом ако постоји;
- логопед ће вам помоћи ако дете не изговара правилно све гласове-обратити му се одмах да би се проблем решио до поласка у школу;
- забранити псовке чак и у шали. Школа је институција!
- истина као модел...истину и храброст увек похвалите ;
- тужибабе-само онда када постоји јак разлог;
- сачувајте и поштујте лик учитељице;
- не доводите одлуке и захтеве учитеља у питање пред дететом, расправите то кроз разговор у школи;
- ништа се не крије од маме и тате;
- објасните детету да је оцена сигнал да ли се довољно или би требало      више да се ради;
- ви и ваша деца нисте другари, ви сте дивно-Мама и дивно – Тата;
- рад је цивилизацијски понос, учите децу раду у кући и дворишту
- нема разлога да дете буде најлепше обучено;
- поделе међу децом постоје али својим ставом их можемо ублажити;
- љубав и доброту учимо од родитеља - оно у вас гледа;
- не захтевајте посебне услове за ваше дете;
- деци је потребна помоћ у првом разреду, учествујте, помажите;
- не прихватајте „такмичење“ и не упоређујте децу;
- одбраните пред дететом друга који је другачији;
- објасните им врлине: доброта, другарство, љубав...
- нека вам дете буде водич до школе, увежбавајте путању заједно током шетњи.



ПРОСЛАВА САВИНДАНА

     И овог јануара 2015. године прославили смо школску славу како доликује. Ученици су извели програм уз подршку својих наставника са којима су увежбавали тачке: Виолетом Славковић, проф. музичке културе, Јеленом Јововић, проф. српског језика и Марином Поповић, проф. разредне наставе.     Посебно истичемо беседу вероучитеља Милоша Живановића која нас је подсетила на право значење светосавља и пута који морамо следити.

Ученици су говорили песму "Отаџбина" Оскара Давича
Вероучитељ Милош Живановић беседи

    Домаћини овогодишње славе Александар и Анка Обреновић припремили су богату славску трпезу. Директор школе  захвалио се свим досадашњим домаћинима доделом захвалница.

Домаћини славе, породица Обреновић

Ученици другог разреда извели су коло "Бојарка"


 

ПРОДАЈНА ИЗЛОЖБА КРЕАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ

        У холу школе 26. децембра 2014. год. одржана је продајна изложба Креативне радионице која ради у оквиру Ђачке задруге под вођством учитељице Милене Аћимовић и проф. ликовне културе Сање Живановић. Рамови, огледала и слике   урађени у декупаж техници привукли су пажњу посетилаца и брзо је распродата. Новац ће употребити за куповину материјала за рад у другом полугодишту.

Креативци са својим наставницама


 "7 КОРАКА ДО ЂАКА ПРВАКА"

2. корак "Чаролије" 

       Настављена је реализација школског пројекта „7 корака до ђака првака“ 25. децембра 2014. год. реализацијом 2. корака "Чаролије". Овога пута стотињак предшколаца забавило се са учитељима правећи украсе и честитке. Играла се Школица. Одржан је јавни час из веронауке о рођењу Христовом. Посебно су сви уживали у "пингвин" и "лимбо" плесу. 

    Растали смо се у добром расположењу како и приличи празницима који следе. Договорили смо ново дружење за јануар следеће године.



 "7 КОРАКА ДО ЂАКА ПРВАКА"

1. корак "Упознавање"


Учитељица Весна Јеротијевић најављује активности за први "корак"
           
       Започела је реализација школског пројекта „7 корака до ђака првака“. Пројекат се реализује у циљу промоције школе и повећања броја ученика првог разреда. У четвртак, 27. 11. 2014. године одржана је луткарска представа „ Аћимов план“ и одржане су „Игре без граница“ у фискултурној сали. Било је око 70 предшколаца и планира се да се једном месечно организују активности за предшколце.

Луткарска представа "Аћимов план" коју су извеле учитељице Јасмина Ћирјаковић, Светлана Опарница, Биљана Ђорђевић, Биљана Петровић, Милена Аћимовић и Горица Ђоковић

Дружење са будућим учитељима
               Оно што је најзначајније за овај догађај је тимски рад 20 учитеља и наставника.
          Било је око 70 предшколаца и планира се да се једном месечно организују активности за предшколце.  Будући прваци били су задовољни и рекли су нам да обавезно долазе и следећи пут.




Промоција уџбеника ИП "Креативни центар"


               ИП "Креативни центар" приредили су у нашој школи 2.12.2014. год. промоцију уџбеника за основну школу. Имали смо око 60  наставника из основних школа Моравичког округа. Уредници су нам представили најновија и допуњена стара издања. 






ВРШЊАЧКО  ПОДУЧАВАЊЕ
 
                    Поводом Дана толеранције 18. новембра ученици Прехрамбено-угоститељске школе из Чачка одржали су предавање у медијатеци у циљу промоције ненасиља за ученике  чланове новинарске секције. На конкретним примерима и отвореним разговором приближили су тему својим млађим другарима. 
                     Диван пример међушколске сарадње.

Ученици Прехрамбено-угоститељске школе као предавачи




 Прослава Дана школе


                       На дан отварања школе, 17. октобра давне 1937. год. прослављамо сваке године Дан школе. Ове 2014. припремили смо низ активности којима смо прославили овај, за нас, важан датум, а то су: спортски турнир којим је отворен спортски терен који нам је донирала компанија НИС, свечана приредба, угледни час и презентација о историјату школе. највише нас је обрадовао број одазваних гостију и присуство скоро свих запослених. 
                     Наступ нашег хора уз вођство проф. Виолете Славковић је одушевио публику, а затим је уследила представа "Власт" од Бранислава Нушића коју су припремили ученици седмог и осмог разреда са својим наставницама српског језика, а опет према свом уложеном труду посебно ћемо издвојити проф. Бојану Никшић. Учитељице Маја Кораксић и Марина Поповић  припремиле су ритмичку игру "Чарлстон" коју су извеле девојчице другог разреда.
                   Овај дан протекао је весело и у пријатном дружењу.















"Распреми свој радни сто"


         Прве радне суботе, 13. септембра 2014. год. на нивоу школе у Свечаној сали организован је мали продајни ђачки сајам где су ученици излагали прибор, играчке, књиге и друго што им није потребно и омогућили нам да све то пазаримо по симболичним ценама. Једна заиста успешна манифестација.













ДОБРОДОШЛИ ПРВАЦИ!

Свечаном приредбом учитељице Гордана Перуничић, Наташа Јовановић, Лела Петровић, Светлана Опарница, Горица Ђоковић и Душица Милисављевић 
дочекале су своје будуће ђаке.
Ученици четвртог разреда 
припремили су програм добродошлице
Наших 152 првака
По први пут у школској клупи. Срећно!





1 коментар:

  1. Поздрав, сретан сам што могу да најавим истинску кредитну компанију од које можете добити брзи зајам, нудимо све врсте кредита нашим поузданим клијентима са 3% камате, контактирајте нас ако вам треба кредит. Пошаљите нам е-пошту Мицхеалбенсонлоанагенци@гмаил.цом
    Захтјев за зајам и вратите га. Вхатсапп: +61447666281

    Пуно име .................

    Године ..............

    Земља ..................
      
    Потребан износ зајма. ..................

    Трајање ..........................

    ОдговориИзбриши